Op naar de Strade Bianche: "Als je panikeert, ben je verloren"
Redactie
| 0 reacties

Julien Vermote, Jens Debusschere en Tiesj Benoot laten zich uit over de Strade Bianche

Op naar de Strade Bianche: "Als je panikeert, ben je verloren"
Foto: © photonews

Zaterdag kunnen heel wat renners die van onverharde wegen houden hun hartje ophalen in de Strade Bianche. De Italiaanse klassieker in Toscane is een speciale wedstrijd, weten ook enkele landgenoten.

Renners moeten over onverharde wegen rijden, maar het gaat ook goed op en af. "Het type Van Avermaet en Benoot", weet Jens Debusschere in HLN. "Goed in het voorjaar, maar zij kunnen ook klimmen. Het grind bolt beter dan kasseien, maar je moet toch hard duwen."

"Het grind bolt beter dan kasseien, maar je moet toch hard duwen" - Jens Debusschere

Benoot ziet het alvast zitten. "De specialisten uit de Vlaamse en Waalse klassiekers nemen het tegen elkaar op", aldus Benoot. "Het gaat over parcourskennis en het inschatten van de bandendruk. Maar de wind kan ook een rol spelen." Ook Julien Vermote van Quick-Step Floors weet dat de wind belangrijk kan zijn.

"De wind slingert je ook van links naar rechts. Aan de kanten is het grind meer aangestampt, maar in het midden kan die losse gravel echt gevaarlijk zijn", aldus Vermote. "En bij regen is het smeuïg. Dat zuigt aan je wiel, dan voel je de weerstand. Die stroken vragen energie en focus, en tegelijk moet je durven de knop op nul te zetten. Als je panikeert, ben je verloren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties