Stybar klaar om uit te pakken: "Ik heb even diep gezeten"
Redactie
| 15 reacties

Zdenek Stybar heeft toch even diep gezeten na tegenvallend 2016

Stybar klaar om uit te pakken: "Ik heb even diep gezeten"

De voorjaarsklassiekers van 2016 brachten niet wat hij er van verwacht had, want een virus gooide roet in het eten. Maar Zdenek Stybar hoopt in 2017 die grote vis binnen te halen in het Vlaamse voorjaar.

Nochtans was 2016 uitstekend begonnen voor Stybar, die zaterdag aan de start staat van de Strade Bianche. "Mijn jaar begon goed: ik werd tweede in de Strade Bianche en won een rit in de Tirreno, maar een paar dagen later voelde ik me koortsig", aldus de renner van Quick-Step Floors.

"De koersen die volgden, vielen tegen, maar ik stelde me geen vragen omdat ik telkens een uitleg had: ik viel in Sanremo en reed lek in Harelbeke. In Wevelgem moest ik nipt passen. De Ronde was redelijk, maar Roubaix was een ramp. Ik wilde al na 100 kilometer afstappen. Er klopte gewoon iets niet."

"Vorig jaar was ik zeker dat ik een monument ging winnen" - Zdenek Stybar

Maar al snel was er duidelijk wat er mis was. "Ik liet mijn bloed onderzoeken en toen werd het duidelijk: ik zat met een virus in mijn lijf. Ik dacht dat het wel goed zou komen. Daarom liet ik me niet eerder onderzoeken", aldus de Tsjech, die erg ontgoocheld was toen. "Ik heb even diep gezeten. Vorig jaar was ik zeker dat ik een monument ging winnen."

"Ik had zo'n goeie winter gehad, ik had zo veel getraind... Na Roubaix had ik het moeilijk. Al dat werk en toch zat ik met lege handen. 'Het gaat nooit lukken', vreesde ik. 'Zo veel kan ik nooit meer trainen'. Ik wilde er zelfs niet aan denken. Maar ondertussen zijn we een jaar later en heb ik weer even hard gewerkt in de winter", besluit Stybar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties