Thomas De Gendt met ambitie naar zondag: "Daar is het voor mij allemaal begonnen"

Redactie
| 2 reacties
Thomas De Gendt met ambitie naar zondag: "Daar is het voor mij allemaal begonnen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vanaf zondag komt Thomas De Gendt opnieuw in actie met Parijs-Nice, beter bekend als 'de Koers naar de Zon'. Een speciale koers voor De Gendt, want hij won er in 2011 zijn eerste rit bij de profs.

De Gendt blijft ook steevast voor Parijs-Nice kiezen als voorbereiding. Daar is ook een reden voor. "Mocht ik de Tirreno rijden, zou ik wellicht ook daar goed zijn", opent De Gendt in HLN. "De maand maart is meestal goed voor mij. Maar Parijs-Nice valt voor mij ook beter te combineren met de Ronde van Catalonië daarna."

"Dan heb ik een volle week ertussen. En Parijs-Nice ligt me. In vier van mijn vijf deelnames was ik goed", vervolgt de Lotto Soudal-renner. De Gendt mocht er al twee keer de handen in de lucht steken. Eén keer in 2012, maar het jaar daarvoor boekte hij zijn eerste overwinning bij de profs.

"Ik besta ook"

Die ritzege ligt hem dan ook nauw aan het hart. "Daar is het voor mij allemaal begonnen. Ik was overgekomen van Topsport Vlaanderen. In Parijs-Nice heb ik getoond aan het grote publiek: ik besta ook", besluit De Gendt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties