Belgen spelen een hoofdrol, maar Kwiatkowski zegeviert in spectaculaire Strade Bianche
Redactie
| 12 reacties

Michal Kwiatkowski zegeviert in spectaculaire Strade Bianche

Belgen spelen een hoofdrol, maar Kwiatkowski zegeviert in spectaculaire Strade Bianche

De Pool Michal Kwiatkowski heeft de Strade Bianche op zijn naam geschreven. De voormalige wereldkampioen van Team Sky ontsnapte in volle finale en kwam solo aan. Het is de tweede zege van Kwiatkowski in Siena.

Een razendsnel eerste uur zorgde ervoor dat er maar moeilijk een ontsnapping kon plaatsvinden. Uiteindelijk kregen Jauregui, Korsaeth, Gonçalves, Frapporti en Andreetta en beperkte voorsprong. Later kwam ronderenner Thibaut Pinot nog aansluiten vooraan. De voorsprong van het zestal ging dan ook ruim boven de vijf minuten.

Maar na een massale valpartij was er sprake van verbrokkeling in het peloton. Van Avermaet zat wel goed vooraan. En Peter Sagan? Die had de boot gemist en moest achtervolgen. Maar op 60 kilometer van de meet kneep de wereldkampioen de remmen dicht en stapte hij van de fiets. Ook onder meer Brambilla en Vanmarcke gaven er de brui aan.

Van Avermaet aanwezig

In de finale bleef er een interessante groep over met daarbij onder meer Wellens, Benoot, Van Avermaet, Trentin en Stybar. De Belgen lieten zich even ringeloren en zowel Wellens, Van Avermaet als Benoot moesten alles in de strijd gooien om het gat op onder meer Kwiatkowski en Stybar te dichten.

Op ruim 15 kilometer van de meet zag Kwiatkowski zijn kans gaaf. Hij ging solo. Daarachter gingen Van Avermaet, Stybar en Wellens in de achtervolging, maar zij konden niet optornen tegen de sterke Pool van Team Sky. De voorsprong liep uit naar een halve minuut.

In de laatste zes kilometer zakte de voorsprong van Kwiatkowski nog wel. Maar op de steile slotkilometer hield de Pool stand. In de strijd om de tweede plek haalde Van Avermaet het nipt voor Tim Wellens. Stybar viel net naast het podium. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties