Bondscoach haalt geweldig verhaal op over Boonen in Ronde van 2007: "Hij draaide mij zot, maar ik durfde niets te zeggen"

Redactie
| 5 reacties
Bondscoach haalt geweldig verhaal op over Boonen in Ronde van 2007: "Hij draaide mij zot, maar ik durfde niets te zeggen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Momenteel is hij bondscoach van België, maar in een niet zo ver verleden was Kevin De Weert nog ploegmaat van Tom Boonen bij Quick-Step. De Weert haalde nog een geweldig verhaal boven van de Ronde van Vlaanderen van 2007.

Tien jaar geleden reed de huidige bondscoach zijn eerste Vlaanderens Mooiste. "Mijn eerste Ronde van Vlaanderen, in dienst van Tom Boonen. Ik was bloednerveus", aldus De Weert in HNB. "Ik was nog een halve snotneus, Tom startte als topfavoriet. Ik was als de dood dat ik iets verkeerds zou doen."

De Weert ging er vanuit dat Boonen lang in zijn wiel zou zitten. "Maar voor de start zei hij mij plots dat ik achter hem moest rijden. Alleen als de wind van de zijkant kwam en de boel op de kant gezet zou worden, moest ik inschuiven en hem uit de wind houden. Dus ik kroop in Tom zijn wiel en loste hem van geen vin. Maar Tom maakte het mij niet gemakkelijk."

"Integendeel. Op de rechte wegen weg uit Brugge reed hij van achter naar voren in het peloton, schoof nu eens in, dan weer niet, en voortdurend kroop hij door de smalste gaatjes. En ik maar wroeten en wringen om in zijn wiel te blijven. Hij draaide mij ­helemaal zot. Maar ik durfde niets zeggen."

"Als ik een beetje in zijn buurt bleef, was het al lang goed voor hem"

"Tot hij zich na twintig minuten omdraaide en luid begon te lachen: Zit jij hier nu nog in mijn wiel? En of ik nog altijd niet doorhad dat hij met mijn voeten aan het rammelen was? Ik moest dat achter hem rijden niet zo letterlijk nemen. Als ik een beetje in zijn buurt bleef, was het al lang goed voor hem. Typisch Tom", besluit De Weert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties