"Ik heb geen geld verdiend aan het BK, mochten er twijfels zijn"

Redactie
| 0 reacties
"Ik heb geen geld verdiend aan het BK, mochten er twijfels zijn"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Flashback naar het BK van vorig jaar in Les Lacs de l'Eau d'Heure. Philippe Gilbert en Tim Wellens voerden een onderlinge strijd uit voor wie de tricolore kampioenentrui een jaar lang mocht dragen. Het werd uiteindelijk Gilbert.

Tim Wellens zegt dat winnen op die dag erg moeilijk was. "Philippe Gilbert was die dag supersterk", opent Wellens. "Bijna de helft van onze ploeg had maagproblemen. Waaronder ik. Zonder die maagproblemen was ik misschien beter geweest. Maar misschien nog niet goed genoeg om Gilbert te kloppen."

Op 50 kilometer van de meet kwam Gilbert een babbeltje slaan met Wellens. "Tot het moment waarop ik demarreerde, dacht ik dat ik beter was dan Gilbert. Dan zag ik dat hij erg gemakkelijk kon volgen. En wist ik dat Gilbert die dag moeilijk te kloppen zou zijn", zegt de Lotto Soudal-renner in HLN.

"Tot het moment waarop ik demarreerde, dacht ik dat ik beter was dan Gilbert" - Tim Wellens

Een ding is zeker volgens Wellens. Er werden die dag geen afspraken gemaakt tussen beide coureurs, ondanks drie demarrages van Wellens in volle finale. "Neen. Ik kan u zeggen dat ik geen geld heb verdiend aan het Belgisch kampioenschap, mochten er twijfels zijn. Na de eerste keer wist ik dat het niet zou lukken. Ik heb de koers niet verkocht", besluit Wellens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties