Kunnen Alberto Contador en Richie Porte hun hattrick vervolledigen in de 'Koers naar de Zon'?

Redactie
| 4 reacties
Kunnen Alberto Contador en Richie Porte hun hattrick vervolledigen in de 'Koers naar de Zon'?

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vandaag stond de Strade Bianche in Italië nog op het programma, vanaf morgen zijn de sprinters en de klassementsmannen aan zet in Parijs-Nice. Of ook wel 'de Koers naar de Zon', hoewel het er momenteel niet bijster goed uitziet.

De eerste drie etappes in Parijs-Nice zijn voer voor de sprinters. Woensdag mogen de mannen die graag tegen de klok rijden hun benen testen in een invididuele tijdrit. Donderdag wacht er een golvende etappe waarbij de snelle jongens wellicht een vierde kans krijgen. De overige drie etappes, waaronder de koninginnenrit op zaterdag, zijn voor de klassementsmannen.

Greipel en Kittel gaan vol voor etappewinst

Maar beginnen doen we met de sprinters. Daar is er in Parijs-Nice geen gebrek aan. Het worden ongetwijfeld mooie duels met namen als André Greipel, Alexander Kristoff, Marcel Kittel, Dylan Groenewegen en John Degenkolb. En reken daar bovendien ook nog maar thuisrijders Nacer Bouhanni, Arnaud Démare en Bryan Coquard bij.

Acht grote namen dus, maar slechts vier kansen. Op woensdag hebben we dan de tijdrit, donderdag de golvende etappe. Vanaf vrijdag zijn de klimmers en de jongens met ambitie voor het algemene klassement aan zet. Richie Porte schreef de rittenkoers al twee keer op zijn naam en gaat in Frankrijk op zoek naar een derde zege.

Maar ook bij de klassementsmannen is de concurrentie groot. Geen ex-winnaar Geraint Thomas, Alejandro Valverde (door ziekte), Chris Froome en Nairo Quintana aan de start, maar wel onder meer Alberto Contador. De Spanjaard won de koers al in 2007 en 2010, ook hij kan net als Porte een derde keer winnen.

Bij Team Sky rekenen ze dan weer op Sergio Henao, die het wel zonder luxeknecht Wout Poels zal moeten stellen. Outsiders zijn renners zoals Simon Yates, Ilnur Zakarin, Steven Kruijswijk en Daniel Martin. Al zal die laatste niet tuk zijn op de tijdrit van woensdag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties