Stybar verzilvert goede vorm niet met podium: "Ik ben vrij ontgoocheld"

Redactie
| 3 reacties
Stybar verzilvert goede vorm niet met podium: "Ik ben vrij ontgoocheld"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zdenek Stybar viel net naast het podium in de Strade Bianche, al koerste hij een hele wedstrijd lang attent voorin. Op het steile slotstuk moest de Tsjech zijn meerdere erkennen in Greg Van Avermaet en Tim Wellens.

"Ik ben vrij ontgoocheld", aldus Stybar na de koers. "Die vierde plek, dat was niet echt wat ik hier hoopte te bereiken. De mannen van Lotto Soudal waren erg sterk. Die bleven gewoon rijden. Op een bepaald moment zaten we met zes, zeven man vooraan in de koers, maar het was nog 100 kilometer te gaan."

Kwiatkowski ging er in volle finale vandoor en werd niet meer ingehaald. "Het was een harde koers en Kwiatkowski was echt wel sterk", vervolgde de Tsjech. "Hij deed de beste zet van de wedstrijd. Iedereen keek een beetje naar elkaar. En dan had hij zo’n 10 seconden. Iedereen weet dat hij sterk is en moeilijk terug te pakken is."

'Ontgoocheling'

De Strade Bianche blijft één van de favoriete koersen van Stybar. "Ik houd ervan, maar ben wel ontgoocheld over mijn resultaat hier. Maar goed, dat is het leven. Ik was de hele dag vrij goed, reed goed vooraan. Op die grindwegen voel ik me goed. Dat doe ik graag, hé", sloot Stybar af bij HNB.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties