Tim Wellens lovend over verhuis naar Monaco: "De pro's zijn overduidelijk"

Redactie
| 1 reacties
Tim Wellens lovend over verhuis naar Monaco: "De pro's zijn overduidelijk"

Tim Wellens woont tegenwoordig in Monaco en plukte daar de afgelopen weken meteen al de vruchten van zijn harde trainingsarbeid. Hij won al twee keer in Mallorca en pakte ritwinst in de Ruta del Sol.

Maar niet iedereen was er mee opgezet dat Wellens in Monaco zou gaan wonen. "Mijn ouders waren volledig tegen", opent Tim Wellens. "Zij zijn al heel hun leven zelfstandigen. Zij vonden het niet kunnen dat ik in een belastingparadijs ging wonen. Monaco, dat is voor hen synoniem van profiteren. Ik was ook bang dat mensen dachten dat ik hier voor het financiële kwam wonen."

"Anderzijds: ik rijd voor een Belgisch team en betaal nog altijd bedrijfsvoorheffing in België. Het zou anders zijn mocht ik voor Quick Step rijden, dat een Luxemburgse licentie heeft. Dan zou ik helemaal niets betalen", aldus Wellens in HNB. Trainer Paul Van den Bosch werd ook geraadpleegd over zijn verhuis naar zuid-Frankrijk.

"Voor een renner als ik is Monaco de ideale uitvalsbasis" - Tim Wellens

"Hij had het over de voor- en nadelen. En de pro's zijn overduidelijk. Ik moet maar drie kilometer rijden en ben uit de drukte. Dan kan ik trainen zoals ik wil. Vlakke wegen langs de kust, lange cols in het binnenland, dat is iets wat ik in België niet vind. En het is hier in de winter altijd beter weer dan in België. Voor een renner als ik is Monaco de ideale uitvalsbasis."

Ondertussen wonen er al 41 profrenners in Monaco. "Natuurlijk vind je enkele kilometers verder, in Frankrijk of Italië, gelijkaardige omstandigheden. Maar zou het niet gek en naïef zijn om daar te gaan wonen en geen gebruik te maken van wat Monaco te bieden heeft? Ik ben heel blij dat ik de keuze voor Monaco gemaakt heb", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties