Tweevoudig Ronde-winnaar blij met nieuwe uitdaging: "Na het voorseizoen was de goesting een beetje weg"

Redactie
| 1 reacties
Tweevoudig Ronde-winnaar blij met nieuwe uitdaging: "Na het voorseizoen was de goesting een beetje weg"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eind augustus zal hij inmiddels 38 kaarsjes uitblazen, maar versleten is hij bijlange nog niet. Voormalig Ronde van Vlaanderen-winnaar Stijn Devolder voelt zich opnieuw goed bij Veranda's Willems-Crelan.

"Na het voorseizoen was de goesting een beetje weg", opent Stijn Devolder. "Ik sukkelde wat in een dipje. Ik begon aan alles te twijfelen, maar in de Eneco Tour kwam die goesting ineens terug. Het was mijn laatste officiële koers voor Trek-Segafredo. Ik had er opnieuw zoveel zin in, dat ik naar de kermiskoers van Berlare trok, waar ik de hele dag vol mee koerste."

Nick Nuyens met voorstel

Daarna was het voor de West-Vlaming wachten op een concrete aanbieding. "Op een avond belde Nick Nuyens me. Zijn project stond me aan. Nog diezelfde avond tekende ik bij Veranda's Willems-Crelan. Het is eens iets nieuws. Op dit moment ben ik wreed content dat ik die stap heb gezet", klinkt het in HNB.

Het verschil tegenover een WorldTour-team is groot. "Ik ben opnieuw kopman en dit is een ploeg waarin ik me goed voel. Ik ga niet naar mijn werk, maar naar mijn maten. Het is één familie. Dat is een groot verschil in vergelijking met een grote WorldTour-ploeg. Ik voel me beter in een kleinere groep", besluit Devolder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties