Van Avermaet tevreden, maar ook geïrriteerd: "Ze waren overal vandaag"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 20 reacties
Van Avermaet tevreden, maar ook geïrriteerd: "Ze waren overal vandaag"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De winst was vandaag voor Michal Kwiatkowski, maar Greg Van Avermaet deed opnieuw van zich spreken met een podiumplek. De BMC-renner werd tweede, maar was wel niet te spreken over het gedrag van de motors in koers.

De Strade Bianche brak al erg vroeg open door een massale valpartij. En dat maakte het lastig. "Het was een erg harde race omdat de koers al vroeg openbrak door die valpartij", doet Van Avermaet zijn verhaal. "Lotto Soudal begon meteen te rijden, dus het was erg zwaar. Ik zat soms in een slechte positie, maar kwam dan toch vooraan."

Maar Van Avermaet was over één ding niet te spreken: de motors. Winnaar Kwiatkowski maakte daar handig gebruik van. "De motors waren overal vandaag, zelfs toen ik in de tweede groep zat. Het is niet Kwiatkowski zijn fout, want ik zou in zijn plaats hetzelfde doen. Er zouden regels moeten komen over de afstand tussen renners en motards."

'Blij met tweede plek'

"Kwiatkowski was sterk, maar niet zo sterk als anderen. Hij deed gewoon de juiste zet. We hebben er met Wellens en Stybar alles aan gedaan om terug te komen, maar we kwamen niet dichter. Ik voelde me zelf goed. Hoe langer de race duurde, hoe beter ik werd. Ik had genoeg over op het einde en dus ben ik blij dat ik nog tweede werd. Een podium is altijd mooi", besluit de BMC-renner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties