Debutant Tim Wellens na knappe Strade Bianche: "Ik kom zeker terug"
Redactie
| 7 reacties

Debutant Tim Wellens komt na 3e plek in Strade Bianche zeker terug

Debutant Tim Wellens na knappe Strade Bianche: "Ik kom zeker terug"

Bij Tim Wellens moest alles wijken voor de Strade Bianche, zelfs zijn geliefkoosde koers Parijs-Nice. Maar de Lotto Soudal-renner stelde zeker niet teleur op de grindwegen in en ronde Toscane en werd knap derde.

"De ploeg heeft heel sterk gereden", opent Tim Wellens. "Na 60 kilometer wedstrijd jaagden we het tempo de hoogte in. Het peloton verbrokkelde, maar toen raakte ik in een eerste achtervolgende groep samen met Tiesj (Benoot) en Sean (De Bie). Toen het werk van Sean erop zat, demarreerde ik. Het was een mooie groepje, maar de samenwerking was niet optimaal."

Daarna misten onder meer Wellens en Van Avermaet de boot. "Ik was een bepaald ogenblik op achtervolgen aangewezen toen een groepje naar de koplopers was toegereden. Die inhaalrace kostte wel wat krachten. Daarna raakte ik voorop met Kwiatkowski, Stybar en Van Avermaet. Toen Kwiatkowski een gat had geslagen, keken we naar elkaar."

"Het was een eerlijke koers, iedereen staat op de plaats die hij verdient"

Er werd even getreuzeld en toen was de vogel gaan vliegen. "We reden nadien goed samen met ons drie, maar konden hem niet meer bijhalen. Ik zat alleszins op mijn limiet in de achtervolging", zegt de Truienaar bij zijn team.

"De laatste kilometer koos ik voor de laatste positie in ons groepje. Van Avermaet begon de sprint en was duidelijk de beste. Stybar kon ik nog voorbij steken voor de laatste bocht. Het was een eerlijke koers, iedereen staat op de plaats die hij verdient. De Strade Bianche is een heel mooie wedstrijd. Ik ben blij dat ik ze gereden heb en ik kom zeker terug", besluit Wellens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties