Gehavende Peter Sagan komt met meer uitleg na opgave in Strade Bianche
Redactie
| 12 reacties

Zieke Peter Sagan houdt ook een vingerblessure en kniepijn over aan Strade Bianche

Gehavende Peter Sagan komt met meer uitleg na opgave in Strade Bianche

Velen beschouwden Peter Sagan als dé topfavoriet om zaterdag een eerste keer de Strade Bianche op zijn palmares te schrijven. Maar Sagan zag zich genoodzaakt om op te geven. Niet door de valpartij waarbij hij betrokken was, maar wel door ziekte.

"Ik voelde me de afgelopen drie dagen al niet goed", doet Sagan zijn verhaal. "Toen ik zaterdagochtend opstond voelde ik me zwak en had ik keelpijn. Maar de Strade BIanche is een mooie koers en ik startte uit respect voor de duizenden Italianen die naar deze koers kwamen kijken. Ik deed er alles aan en probeerde zoveel mogelijk te koersen."

"Ik startte uit respect voor de duizenden Italianen die naar deze koers kwamen kijken"

Maar na 95 kilometer kneep de Slovaak van BORA-hansgrohe de remmen helemaal dicht. "Na 75 kilometer was ik betrokken bij een valpartij. Ik liep een diepe snee in mijn vinger op en dat zal wellicht gehecht moeten worden. Ik ben ook geraakt aan mijn linkerknie. Ik reed nog verder, maar na 95 kilometer besloot ik te stoppen."

Sagan wou namelijk ook de komende koersen niet in het gedrag langen komen. "Mijn beslissing kwam er niet door de crash, maar gewoonweg omdat ik me niet goed voelde. Ik hoop snel te herstellen zodat ik helemaal op mijn best ben in de komende wedstrijden", besluit Sagan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties