Nederlander de beste in Museeuw Classics

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 27 reacties
Nederlander de beste in Museeuw Classics
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een natte Dwars door West-Vlaanderen vierde vanmiddag de eerste editie in de nieuwe formule. De voormalige slotrit van de Driedaagse van West-Vlaanderen ging verder als eendagskoers en werd gewonnen door.

Niet alleen het deelnemersveld, ook het weer deed denken aan die eerdere koers uit de Belgische Cycling Cup. Net als in de GP Samyn was het starten in gure omstandigheden, met heel wat wind én regen. De meeste renners waren dan ook goed ingeduffeld.

Timothy Dupont startte als één van de favorieten, maar de winnaar van vorig jaar beleefde niet veel plezier aan de Johan Museeuw Classic en zou tijdens de koers afstappen. Een kopgroep van acht man zou de goeie vlucht blijken.

Daaruit kozen Dillier en Van Emden het ruime sop. De Belgen Van Keirsbulck en Debusschere moesten dus in het tegenoffensief, maar het was Hansen die nog het dichtst zou komen. Dillier en Van Emden mochten sprinten voor de zege.

Van Emden nam niet meer over en de Nederlander van LottoNL haalde het nipt. Hansen werd derde en De Buyst klopte Van Keirsbulck in de sprint voor de vierde plek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties