Winnaar Strade Bianche opgelucht: "Het was alles of niets voor mij vandaag"

Redactie
| 1 reacties
Winnaar Strade Bianche opgelucht: "Het was alles of niets voor mij vandaag"

Michal Kwiatkowski ging er zaterdag op het juiste moment vandoor in de Strade Bianche en legde onze landgenoten Greg Van Avermaet en Tim Wellens en halve Belg Zdenek Stybar in de luren. Voor de Pool een welgekomen overwinning na een moeilijk jaar.

"Ik was zeker van mijn zege toen ik de top van de laatste klim bereikte voor de Piazza del Campo", zei Kwiatkowski na zijn triomf. "Ik vierde nog niet te vroeg, maar ik probeerde geconcentreerd te blijven. De zege was misschien belangrijk voor mijn team en mijn fans, maar ikzelf was al blij met mijn seizoensstart in de Vuelta Valenciana en de Volta ao Algarve."

'Opnieuw plezier'

Een zege die duidelijk voor de nodige opluchting zorgde. "Het was alles of niets voor mij vandaag", citeert HNB de Pool. "Ik had vorig jaar een moeilijk seizoen. Maar ik ben blij met mijn huidige situatie. Ik heb opnieuw wat plezier in het fietsen. Ik denk dat ik op het juiste moment vertrok."

Fabian Cancellara won de koers al drie keer, Kwiatkowski zit nu aan twee overwinningen. "Het is geweldig om deze wedstrijd twee keer te kunnen winnen", vervolgt Kwiatkowski. "Ik weet niet of ik er ooit drie zal winnen, maar ik kijk ernaar uit om terug te keren naar deze race."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties