Het leven van een rennersvrouw: "Ik snoep stiekem al wel eens een stuk chocolade als Jasper het niet ziet"
Redactie
| 5 reacties

Vriendin van Jasper Stuyven probeert samen met renner mee gezond te eten

Het leven van een rennersvrouw: "Ik snoep stiekem al wel eens een stuk chocolade als Jasper het niet ziet"

Wielrenners moeten op een evenwichtige voeding letten om topprestaties te kunnen neerzetten. Dat is ook bij Jasper Stuyven het geval. En dan moet de wederhelft toch ook wel een beetje meedoen om de renner te steunen.

Elke Bleyaert woont al sinds juli vorig jaar samen met Jasper Stuyven. En dus wordt er samen evenwichtig gegeten. "Door samen te leven met Jasper heb ik geleerd dat gezond eten ook echt lekker kan zijn", opent Bleyaert in HNB. "Ik heb dankzij hem zoveel nieuwe smaken en ingrediënten leren kennen, daar ben ik echt wel blij om."

Van een extreem dieet is er wel geen sprake ten huize Stuyven. "We diëten nooit extreem, maar eten veel groenten met vlees of vis en vermijden 's avonds de koolhydraten. Een zak chips voor tv is uit den boze. Wie er kookt? Wie eerst thuis is, kookt. Behalve in de periode van de voorjaarsklassiekers, natuurlijk. Dan probeer ik hem zo veel mogelijk te ontzien."

Zondigen in de winter

Maar in de winter mag er af en toe eens gezondigd worden. "In de winter gaan we regelmatig met vrienden op restaurant en dan durft hij al wel eens frieten bestellen, maar meestal houdt Jasper het net als ik dan ook gezond. Ik snoep stiekem al wel eens een stuk chocolade als hij het niet ziet. En als hij in het buitenland zit durf ik al wel eens te zondigen. Dan ga ik eens vaker uit eten", besluit zijn vriendin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta
30/08/2021 - 05/09/2021 BinckBank Tour
31/08/2021 Clasica San Sebastian

Nieuwste reacties