"Jonge, jonge, jonge, 'die rooie'... Zo zot als een achterdeur"
Redactie
| 0 reacties

Jürgen Roelandts misnoegd na zware valpartij in derde rit Tirreno-Adriatico

"Jonge, jonge, jonge, 'die rooie'... Zo zot als een achterdeur"

Jürgen Roelandts was gisteren niet betrokken bij de valpartij in de slotkilometer van de derde etappe in Tirreno-Adriatico. Roelandts sprintte naar een knappe 3e plaats na Peter Sagan en Elia Viviani.

Toch was de valpartij het gespreksonderwerp na afloop. "Serieuze smak, denk ik. Niet? Het gebeurde in mijn buurt, 700 meter voor de finish", aldus Roelandts. "Tom Boonen zat rechts van mij. Ik hoop dat hij oké is. Jonge, jonge, jonge, 'die rooie'... Zo zot als een achterdeur. Hij sloeg als eerste tegen de grond. Hij zal er niet te goed uitzien, vrees ik."

Door de pech van schoonbroer Jens Debusschere zag Roelandts zijn kans schoon om mee te sprinten. "Door die val verloor ik nog een aantal posities. Vanuit vijftiende stelling vocht ik me in het spoor van Sagan. 100 meter. Langer heb ik er niet kunnen uitblazen. Ik had geen versnelling meer in de benen. Met Jens erbij, had er wellicht meer ingezeten. Ik heb hem gemist."

"Met deze benen wil ik opnieuw mijn kans gaan in de Primavera" - Jürgen Roelandts

Het is nu stilaan uitkijken naar Milaan-Sanremo. "In de Strade Bianche was ik nog niet echt goed. Last van sinusitis. Tussen de Strade en de start van de Tirreno trainde ik één uurtje per dag. In de ploegentijdrit zat ik nog een beetje 'krap'. Maar nu kom ik weer onder stoom. Met deze benen wil ik opnieuw mijn kans gaan in de Primavera", besluit de Lotto Soudal-renner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta
30/08/2021 - 05/09/2021 BinckBank Tour
31/08/2021 Clasica San Sebastian

Nieuwste reacties