Porte is de beste in de koninginnenrit, Alaphilippe is zijn leiderstrui kwijt
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

Richie Porte wint de koninginnenrit in Parijs-Nice, Sergio Henao nieuwe leider

Porte is de beste in de koninginnenrit, Alaphilippe is zijn leiderstrui kwijt
Foto: © photonews

De koninginnenrit in Parijs-Nice is gewonnen door de Australiër Richie Porte. Op de zware slotklim liet de BMC-kopman, die al even uitgeschakeld was voor het eindklassement, Alberto Contador, Dan Martin en nieuwe gele trui Sergio Henao achter.

Zaterdag waren de klassementsmannen helemaal aan zet in Parijs-Nice, want de koninginnenrit stond op het programma. Daarin was Richie Porte de beste. De BMC-renner en -kopman, die al meteen na de eerste rit het klassement uit zijn hoofd mocht zetten, was de sterkste op de slotklim naar Col de la Couillole.

Op die slotklim werden de debatten geopend in de laatste kilometers. Op 6 kilometer van de streep versnelde Pantano voor zijn kopman Contador. Ook Henao, Fuglsang, Porte, D. Martin en Izagirre waren goed mee. Nadat het werk van Pantano er op zat, kwam er een spervuur aan aanvallen. Fuglsang probeerde het, ook Porte demarreerde.

Porte solo, geel weg voor Alaphilippe

Maar met nog een kleine drie kilometer voor de boeg kon Porte dan toch een bres slagen. Daarachter bleven enkel Henao en Contador over, Martin probeerde te schade te beperken op de slotklim. En gele trui Julian Alaphilippe? Voor de flamboyante Fransman ging het te snel op de slotklim. Hij moest al snel afhaken en moest logischerwijs ook zijn gele trui inleveren.

Porte hield uiteindelijk stand op de Col de la Couillole en mocht de handen in de lucht steken. Een mooie revanche voor de Australiër. Contador reed in de slotmeters nog weg van Henao, die wel de gele trui veroverde. Met de meet in zicht kwam Martin toch nog terug en eindigde hij als derde, net voor nieuwe leider Henao.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties