Ritwinnaar vol lof over generatiegenoot Alaphilippe: "Hij is een fenomenale coureur"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Simon Yates vindt Julian Alaphilippe een fenomenale coureur

Ritwinnaar vol lof over generatiegenoot Alaphilippe: "Hij is een fenomenale coureur"

Simon Yates, nog altijd maar 24 jaar oud, pakte vrijdag één van de mooiste overwinningen uit zijn nog prille wielercarrière. Yates ontsnapte voor de top van de voorlaatste beklimming en hield solo stand.

"Ik stond nog vrij ver in het algemene klassement, dus ik had wat vrijheid", doet Yates zijn verhaal. "Ik had gedacht dat enkele jongens met me mee zouden gaan, maar het is me alleen gelukt. Ik ben gewoon vol gas blijven gaan tot de fininsh. Ik heb alles gegeven."

De Britse coureur van Orica-Scott hoopt nog tijd terug te pakken, maar weet dat het nog niet gemakkelijk wordt. "Er is nog heel wat tijd terug te nemen op Julian Alaphilippe, maar hij is zo'n fenomenale coureur. Hij is één van de beste renners uit onze generatie", klinkt het vol lof.

Top 10

Na zijn mooie zege kwam Yates de top 10 van het klassement binnen. Hij staat 8e op 1'37" van Alaphilippe. "Ik zal het nog eens proberen, maar er is nog een lange weg te gaan. Er zijn nog twee moeilijke dagen te gaan en heel wat renners doen nog mee voor het algemene klassement. Ik verwacht dus dat het nog moeilijk wordt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta
30/08/2021 - 05/09/2021 BinckBank Tour
31/08/2021 Clasica San Sebastian

Nieuwste reacties