Sterke Nairo Quintana maakt favorietenrol waar en heeft dubbelslag beet
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties

Nairo Quintana wint de lastige vierde rit in Tirreno-Adriatico

Sterke Nairo Quintana maakt favorietenrol waar en heeft dubbelslag beet

De vierde etappe in de Tirreno-Adriatico is gewonnen door de Colombiaan Nairo Quintana. In een lastige rit ontsnapte de Movistar-renner in volle finale en hield hij de andere favorieten achter zich. Ook de blauwe leiderstrui is voor Quintana.

Davide Ballerini (Giocattoli), Mirco Maestri (Bardiani), Alan Marangoni (Vini Fantini), Matvey Mamykin (Katusha), Romain Gioux (Novo Nordisk) en Marko Kump (Abu Dhabi) zorgden met hun zessen voor de ontsnapping van de dag. Op de slotklim was neoprof Ballerini - geen familie van - de laatste vluchter die overbleef. Maar ook hij werd ingelopen. 

Op 13 kilometer van de streep moest Van Avermaet lossen, vooraan glipte Strade Bianche-winnaar Michael Kwiatkowski er vandoor. Hij kreeg onder meer het gezelschap van Castroviejo en Spilak. De samenwerking was echter niet optimaal en dus ging Katusha-renner Spilak alleen door.

Quintana neemt over

Daarachter keken de favorieten naar elkaar, maar in volle finale legde Nairo Quintana zijn troeven op tafel. De Colombiaan ging op en over Spilak. Geraint Thomas, die eerder al een rit won in deze Tirreno, probeerde zijn wagonnetje aan te haken, maar moest Quintana laten gaan.

Quintana kwam solo aan. Thomas strandde op 18 seconden, ritwinnaar van gisteren Simon Yates werd derde op 24". Na zijn knappe zege neemt Quintana ook de blauwe leiderstrui over van Rohan Dennis (BMC).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta
30/08/2021 - 05/09/2021 BinckBank Tour
31/08/2021 Clasica San Sebastian

Nieuwste reacties