Van Avermaet treurt niet na derde etappe: "Hij verdient dit ook"
Redactie
| 0 reacties

Greg Van Avermaet niet ontgoocheld na verliezen leiderstrui in Tirreno-Adriatico

Van Avermaet treurt niet na derde etappe: "Hij verdient dit ook"

Het dragen van de leiderstrui in Tirreno-Adriatico was maar van korte duur voor Greg Van Avermaet. De BMC-renner moest na afloop van de derde etappe het blauw overlaten aan zijn ploegmaat Rohan Dennis.

Van Avermaet mengde zich niet in de debatten in de sprint van de derde rit en zo werd zijn ploegmaat de nieuwe leider. "Ik vind het best dat Rohan de leider is. Hij verdient dit ook", aldus onze landgenoot. "In de ploegentijdrit was hij de sterkste. Ik kende de aankomst van vorig jaar. Heel gevaarlijk op het einde, en dan zijn er altijd renners bij die risico's nemen."

Gevarenzone

"Ik besliste al snel om weg te blijven uit de gevarenzone. Ik ben toch niet snel genoeg om massasprints te winnen. Ik hield het veilig. En dat bleek achteraf ook de beste keuze", vervolgt Van Avermaet.

In tegenstelling tot zijn collega Tom Boonen kwam de BMC-renner dus niet ten val. "Ik voel mij heel goed. In de etappe van vandaag naar de Terminillo zal ik werken in functie van Van Garderen en Dennis. Zondag in Fermo probeer ik te halen waarvoor ik naar hier gekomen ben: een ritzege", is Van Avermaet ambitieus.

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/06/2019 BK wielrennen
06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France

Nieuwste reacties