'Verrassende' eerste Belg in bergrit Parijs-Nice: "Topvorm nog niet te pakken"

Redactie
| 0 reacties
'Verrassende' eerste Belg in bergrit Parijs-Nice: "Topvorm nog niet te pakken"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na vrijdag hebben we de eerste bergrit in Parijs-Nice achter de rug, nu volgt er nog een moeilijk tweeluik in het weekend. De eerste Belg die vrijdag iets of wat verrassend als 25e over de streep kwam, heette Dylan Teuns (BMC).

"Ik, eerste Belg? Dat wist ik niet", zei Teuns na afloop van de rit bij HNB. "Nu goed, het is wel op de nodige afstand van de favorieten. Nochtans peddelde ik wel lange tijd met hen mee. Ik heb nog niet de topvorm te pakken, maar ik ben wel tevreden met de conditie die ik nu heb. Zaak is om hier sterker te worden, de conditie aan te scherpen."

Ardennenluik

De Vlaams-Brabander zal moeten pieken tegen de Ardennenklassiekers. "Ik ben hier nog niet op mijn topniveau en daarom moest ik op het eind lossen toen het tempo echt de hoogte in hing. Na deze ronde hoop ik een stap vooruit te zetten en rijd ik de Ronde van Catalonië. Mijn topniveau moet ik halen in de Brabantse Pijl, Amstel Gold Race en de Waalse koersen."

Door de trieste weersomstandigheden in Parijs-Nice zijn er heel wat renners ziek aan het worden. Ook Teuns ontsnapte daar niet aan. "Heel wat renners trouwens in het peloton. Zelf heb ik wat last aan de luchtwegen, maar dat is logisch denk ik, als je in zo’n omstandigheden moet koersen", besluit de BMC-renner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties