Wegkapitein van Greg Van Avermaet gaat amper één dag na Tirreno-Adriatico ... zijn Masterproef in de Rechten verdedigen
Redactie
| 6 reacties

Een dag na Tirreno-Adriatico moet Manuel Quinziato zijn Masterproef in de rechten verdedigen

Wegkapitein van Greg Van Avermaet gaat amper één dag na Tirreno-Adriatico ... zijn Masterproef in de Rechten verdedigen

Wielrenners zijn niet altijd enkel en alleen met de fiets bezig. Maxime Monfort heeft bijvoorbeeld een diploma journalistiek, Tiesj Benoot studeert TEW aan de Universiteit Gent. Maar dan is er ook nog ene Manuel Quinziato.

Manuel Quinziato is een speciale renner. Hij is na het wegvallen van Michael Schär de wegkapitein van BMC, maar is ook naast wielrennen nog met andere dingen bezig. Zo zal hij een dag na de laatste rit in Tirreno-Adriatico zijn Masterproef in zijn studie Rechten verdedigen. "Elk vrij moment gebruik ik om de inhoud van mijn thesis op te frissen", aldus de Italiaan in HNB.

Quinziato startte zijn studie op zijn 19e, maar is er nu inmiddels 37. Tussen zijn 31e en 35e hield hij het studeren even voor bekeken. "Heel dom. Iemand had mij wijsgemaakt dat je voor één van de twee vakken dat jaar minstens zes maanden nodig had om te kunnen slagen. Dat kon ik niet combineren met mijn carrière als renner, dacht ik."

"De combinatie studeren-koersen is niet eenvoudig" - Manuel Quinziato

"Na 4 jaar schudde een vriend mij gelukkig wakker. De combinatie studeren-koersen is niet eenvoudig. Vorig jaar had ik na de Giro in mei nog amper 16 koersdagen, meer lukte niet door die thesis. Maar ik ben niet de enige koersende student. Romain Bardet heeft zijn diploma Management al binnen. En jouw jonge landgenoten Stuyven en Benoot, die studeren ook."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta
30/08/2021 - 05/09/2021 BinckBank Tour
31/08/2021 Clasica San Sebastian

Nieuwste reacties