Debusschere wil twee op twee: "We starten om te winnen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Debusschere wil twee op twee: "We starten om te winnen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met Jens Debusschere heeft Lotto-Soudal de winnaar van Dwars door Vlaanderen 2016 in de rangen. Hij blikt dan ook met vertrouwen vooruit naar de editie van dit jaar.

"De Tirreno was een goeie voorbereiding, de ritten waren lang en zwaar, daardoor werd ik sterker." Dat moet ook, voor de kuitenbijter die Dwars door Vlaanderen is. "Het is een koers die start in Roeselare, mijn geboortestad en aankomt in Waregem, recht voor mijn voordeur", aldus de snelle man van Lotto-Soudal.

De concurrentie zal niet min zijn. "In vergelijking met vorig jaar veranderde er veel. Dwars door Vlaanderen zit nu op WorldTour-niveau en dat maakt het lastiger. Het zal aan onze spierbundels zoals Tiesj Benoot of Jürgen Roelandts zijn om de concurrentie te volgen."

Benoot en Roelandts zijn onze sterkste jongens op de kasseien

"We starten uiteraard om te winnen en ik ben ervan overtuigd dat we een sterk team hebben. Benoot en Roelandts zijn onze sterkste jongens op de kasseien en de heuvels. Als ik nog steeds vooraan zit na de laatste kasseistrook, kan ik mij meten in de print. We hebben een perfecte mix van ervaring en jong geweld in onze ploeg."

Selectie Lotto-Soudal: Tiesj Benoot, Jens Debusschere, Jasper De Buyst, Tony Gallopin, Nikolas Maes, Jürgen Roelandts, Marcel Sieberg and Jelle Wallays.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties