Wat kan Tom Boonen in zijn laatste Vlaams voorjaar: "De Hel is zijn speeltuin, ik wens hem regen toe"
Redactie
| 37 reacties
Wat kan Tom Boonen in zijn laatste Vlaams voorjaar: "De Hel is zijn speeltuin, ik wens hem regen toe"
Foto: © photonews

Tom Boonen is nu echt aan zijn laatste weken in het peloton bezig, maar wat mogen we nu precies nog van hem verwachten. De vraag werd aan enkele coryfeeën gesteld.

Bonscoach Kevin De Weert bijt de kop af in Het Laatste Nieuws. "De kopbeurten die hij in Milaan-San Remo deed, hadden een bijbedoeling. Zijn focus ligt duidelijk op de Vlaamse klassiekers en vooral die ene, ultieme Parijs-Roubaix. Kan hij die winnen? Volmondig ja!"

De Ronde van Vlaanderen is een ander verhaal. Het is een lastige explosieve brok, minder evident voor Tom om daar nog een keer te scoren. De Hel is zijn speeltuin. Terrein voor de grote motoren, op zijn lijf geschreven. Weinig renners die zó hard over kasseien kunnen rijden als hij. Ik wens hem regen toe. Op natte stenen is hij de vleesgeworden behendigheid."

Als hij zich niet toont op vrijdag en zondag, wordt het moeilijk om Parijs-Roubaix opnieuw te winnen

Ook Museeuw zag Boonen werken in San Remo. "Het is natuurlijk een raar beeld wanneer een kopman het grote werk gaat doen in de finale, maar Tom heeft gedaan wat hij moest doen. Gaviria en Alaphilippe in de positie brengen waarin ze de finale konden rijden."

Nu komt zijn periode eraan. "Ik zie Boonen in Harelbeke zeker voor de overwinning meespelen. Als hij zich vrijdag (Harelbeke) en zondag (Gent-Wevelgem) niet toont, wordt het moeilijk om voor een vijfde keer Parijs-Roubaix te winnen."

Op cruciale momenten bang van het gewring

Het slotakkoord is voor Frank Hoste. "Ik heb er een slecht gevoel bij, winnen zie ik niet meteen zitten. De hoofdzaak is, gaat Tom meedoen als het om de knikkers gaat in de finale? Uitgezonderd in Parijs-Roubaix zie ik dat niet meteen gebeuren. Lichamelijk kan hij het nog, maar ik vrees dat hij in zijn hoofd op cruciale momenten bang is van het gewring."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties