Kristoff duidelijk: "Ik ben geen favoriet voor de Ronde"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Kristoff duidelijk: "Ik ben geen favoriet voor de Ronde"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alexander Kristoff haalde in de Driedaagse De Panne-Koksijde zijn gram voor de pech die hij in Gent-Wevelgem kende. De sterke Noor rekende af met Kittel in de spurt.

Het werd een ontregelde sprint. "Er was heel veel wind op kop. Ik had geen ploegmaat meer omdat Baptiste Planckaert hard moest werken om de kopgroep samen te houden", aldus Kristoff aan Sporza. Hij ging tegen de orders van zijn team van kop aan.

"Ik hoorde dat ik in het wiel moest blijven maar wou niet het risico lopen ingesloten te geraken. Daarom begon ik op kop. Het is altijd een rare sprint als je een kleine groep hebt voorin. Iedereen is al wat moe van de strijd onderweg en daardoor is het ieder voor zich."

Theuns zei: 'gaan we?' en we begonnen de eerste waaier -Alexander Kristoff

Die strijd werd op het scherpst van de snee gestreden. "Theuns en ik begonnen met de eerste waaier. Hij vroeg: 'gaan we?' We gingen er meteen vol voor. Jammer genoeg had ik geen ploegmaats naast Baptiste meer mee."

Voor Kristoff was het een goeie repetitie voor de Ronde van Vlaanderen. "Deze overwinning doet deugd en is goed voor het vertrouwen, maar Vlaanderen is een pak lastiger. Er zijn veel favorieten in de Ronde van Vlaanderen, met Sagan en Van Avermaet op kop. Het zal moeilijk zijn om hen te kloppen, ik zie me niet als favoriet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties