Kristoff haalt zijn gram, écht slagveld in Driedaagse De Panne-Koksijde
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Kristoff haalt zijn gram, écht slagveld in Driedaagse De Panne-Koksijde

In de Driedaagse De Panne-Koksijde kregen we in de tweede rit een écht slagveld. Het hele pak werd in waaiers getrokken en enkele kanshebbers op de eindzege lieten zich verrassen.

Leider Philippe Gilbert zat in de eerste groep en voerde daar ook de forcing. Bij de tussensprint pakte hij voor de neus van Chavanel en Brändle nog drie extra seconden. Jongens als Durbridge en het gros van Lotto-Soudal misten de boot.

Het werd een spel van minuten door de waaiers en een peloton was er niet meer. Met mondjesmaat kwam iedereen over de streep voor de laatste ronde. De winnaar én de vermoedelijke eindwinnaar van de Driedaagse zaten voorin, zoveel was duidelijk.

Kristoff doet het

Brändle gooide de knuppel in het hoenderhok en Gilbert sprong mee. Quick-Step had nog drie mannetjes in de kopgroep, maar bij het samensmelten zat Kittel plots alleen voorin. De sprint werd aangetrokken door Kristoff en die haalde het puur op de macht. Hij klopte onder meer Theuns en Kittel in de sprint.

Jongens als Durbridge en Van Keirsbulck verloren minuten op de ruime kopgroep. Gilbert verstevigt zijn leidersplaats en lijkt geen tegenstand meer te krijgen in de laatste korte rit van morgenvroeg en de latere tijdrit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties