Lampaert blijft focussen op het werk tegen de klok: "Wil toch minstens één keer die titel veroveren"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Lampaert blijft focussen op het werk tegen de klok: "Wil toch minstens één keer die titel veroveren"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Yves Lampaert heeft vorige week woensdag het mooiste wielermoment uit zijn nog prille carrière beleefd. Lampaert won Dwars door Vlaanderen, maar heeft nog doelstellingen dit seizoen. Met name het BK tijdrijden.

Lampaert wil zich nog steeds blijven focussen op het werk tegen de klok. "Er is nog altijd wat progressiemarge. Ik ben redelijk goed geworden in het tijdrijden", opent Lampaert. "Het zit hem nu nog in details, daar hoop ik aan te werken. Wat die details zijn ? Hoe je het aanpakt op het moment zelf en mijn houding."

Al is het voor de West-Vlaming van Quick-Step Floors moeilijk als het bergop loopt. "Het is altijd moeilijk. Het lange tijdrijden moet echt vlak zijn als ik een rol van betekenis wil spelen. In Qatar (WK van 2016, red.) was het vlak en technisch, maar wel in extreme omstandigheden", vervolgt Lampaert.

BK

Er is natuurlijk ook telkens die spannende strijd met zijn goede vriend Victor Campenaerts. "Ik ben al twee jaar op rij tweede geëindigd. Ik zou toch zeker één keer die titel willen veroveren. Op het WK zal het misschien moeilijk zijn omdat hij beter klimt, het zal eerder op het BK zijn. Ik ga toch wel naar dat BK toewerken, dat is een periode dat ik goed wil zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties