Ploeg van Nuyens blijft op de sukkel: 'Maar fietsframe is niet het probleem'

Redactie
| 7 reacties
Ploeg van Nuyens blijft op de sukkel: 'Maar fietsframe is niet het probleem'

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De resultaten bij Veranda's Willems-Crelan blijven vooralsnog uit en enkele weken geleden circuleerde het gerucht dat er technische mankementen aan de Felt-fiets waren. Daar is echter helemaal geen sprake (meer) van.

Er werden in de Verenigde Staten testen uitgevoerd om te kijken of de geruchten waar waren. "We lieten op 20 februari een standaardfiets van de ploeg uitvoerig testen in onze thuisbasis in Irvine, Californië", opent Manu Heynemans, de Belgische vertegenwoordiger van Felt. "Er werd enkel een remhoefprobleem vastgesteld, waarbij de remblokken iets te nadrukkelijk tegen de velg aansleepten."

Probleem met remmen

Maar dat probleem werd dus al snel opgelost. "Ook dit euvel werd inmiddels verholpen. Sommige renners schakelden bovendien over op schijfremmen waardoor het technische probleem zichzelf oploste", aldus Heynemans, die baalt van de kritiek die er kwam.

"Het kwam als een boemerang in ons gezicht terecht. Vergis je niet, ook Nick zit met de handen in het haar", klinkt het in HLN. "De professionele structuur staat er, alleen de resultaten blijven uit. En die zijn naar verluidt niet enkel het gevolg van dat bewuste remprobleem. Het zal ook van de renners zelf moeten komen", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties