De man die Spartacus moet vervangen: "Alles draaide hier om Cancellara, jarenlang"
Redactie
| 1 reacties

John Degenkolb probeert in de voetstappen van Fabian Cancellara te treden bij Trek-Segafredo

De man die Spartacus moet vervangen: "Alles draaide hier om Cancellara, jarenlang"

Trek-Segafredo nam na vorig seizoen afscheid van het Zwitserse monument Fabian Cancellara. Spartacus werd vervangen door de Duitser John Degenkolb. "Natuurlijk wordt er nog veel over Fabian gepraat."

De afgelopen jaren reed Degenkolb voor Giant-Alpecin, maar tijdens de winter trok hij naar Trek-Segafredo. "Het is een enorme uitdaging, ik weet het. Ik ben ervan overtuigd dat het op een dag allemaal perfect in elkaar zal passen. Ik beschouw het als een grote eer om in zo'n team als leider binnen te komen. Daar heb ik altijd van gedroomd.”

"Natuurlijk wordt er nog veel over Fabian gepraat. Het is niet zo dat je op 1 januari met de vingers klikt en daarna niemand meer aan Cancellara denkt. Alles draaide hier om zijn persoon, jarenlang", aldus Degenkolb in HNB.

"Iedereen moet zijn plaats zoeken: zij die er al waren, zij die kwamen"

Maar alles hoeft niet om de Duitser te draaien. "Neen, ik wil dat ook niet. Net als Contador belandde ik als nieuwkomer in de ploeg. Iedereen moet zijn plaats zoeken: zij die er al waren, zij die kwamen. Het liep meteen los", is Degenkolb overtuigd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties