Eindelijk een oplossing? Trage schildpadden moeten rechts de Koppenberg over, snelle hazen kunnen links
Redactie
| 3 reacties
Eindelijk een oplossing? Trage schildpadden moeten rechts de Koppenberg over, snelle hazen kunnen links

Daags voor de renners de Ronde van Vlaanderen betwisten, is het zaterdag de beurt aan de wielertoeristen. Maar de hellingen met de Koppenberg op kop durven wel eens voor problemen zorgen.

Vanwege de hellingsgraad en de slecht liggende kasseien geraakt niet iedereen boven op de bult van Melden. Met alle gevolgen van dien natuurlijk. Wanneer er één recreant voet aan grond moet zetten, staat doorgaans een heel pelotonnetje stil. En volgden er ook dikwijls valpartijen.

Dat wil de organisatie van de Ronde van Vlaanderen Cyclo nu aanpakken. Op zeven hellingen komen er immers borden met pictogrammen van een haas en een schildpad, meldt Het Laatste Nieuws. De trage wielertoeristen moeten bijgevolg rechts houden, de snellere fietsliefhebbers kunnen links de bergjes over.

Koppenberg links laten liggen

"Maar de ene groep is zeker niet beter dan de andere", aldus Christophe Impens van organisator Golazo sports. Wie de Koppenberg liever links laat liggen, kan dat doen via een korte omleiding. "Deelnemers hoeven zich daar niet voor te schamen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties