Eindwinnaar Gilbert ambitieus: "Denk niet dat elke zondag rijden tot Luik een probleem is"
Redactie
| 10 reacties
Eindwinnaar Gilbert ambitieus: "Denk niet dat elke zondag rijden tot Luik een probleem is"

Na zijn eindwinst in de Driedaagse De Panne-Koksijde kan Gilbert er niet meer onderuit. Hij is één van de favorieten voor de Ronde van Vlaanderen aanstaande zondag. De Waalse renner blikte ook al vooruit op de zondagen die daarna volgen.

"Deze koers stond eerst niet op mijn programma", zei een gelukkige Gilbert voor de camera's. "Ik ben blij dat ik aan de start kon staan, dit is één van de beste voorbereidingen op de Ronde. Hier winnen, is iets speciaals. Ik wist dat ik een mooie voorsprong had en door de tijd van Kittel wist ik dat ik in het goede ritme zat."

"Als je nu nog naar goede benen moet zoeken, is het te laat"

Maar zondag komt het echte grote doel van deze week. Was deze zege een mentale opsteker? "De conditie is goed. Dat is het belangrijkste. Als je conditie goed is, zit het hoofd ook goed. Als je nu nog naar goede benen moet zoeken, is het te laat", weet de renner van Quick-Step Floors.

Na de Ronde en Roubaix volgt het Ardennenluik nog. "Eerst is er zondag en daarna zullen we zien. Valverde is nu al aan het vliegen", aldus Gilbert. "Maar eerst is het tijd voor de Ronde. Roubaix? Het is geen geheim dat ik Roubaix wilde rijden. Ik denk niet dat elke zondag rijden tot Luik een probleem is", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties