Gilbert kan eindzege ruiken na gevaarlijke rit: "Hele dag erg nerveus"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Gilbert kan eindzege al ruiken na ochtendrit in Driedaagse

Gilbert kan eindzege ruiken na gevaarlijke rit: "Hele dag erg nerveus"
Foto: © photonews

De ochtendrit in de Driedaagse De Panne-Koksijde was een erg nerveuze bedoening. Leider Philippe Gilbert hield er echter geen kleerscheuren aan over en kan vanmiddag de Driedaagse op zijn naam schrijven.

"Het was een hele dag erg nerveus", was de reactie van Gilbert na de rit. "Het was een redelijk grote kopgroep met een tiental renners. We hadden gezegd van ze maximaal één minuut te geven, maar dat werd al snel meer. We kregen dan toch nog hulp van Katusha en Trek-Segafredo.

"Zo kwamen we steeds dichterbij en konden we ze vatten", vervolgt de Waal van Quick-Step Floors bij Sporza. Al was het wel een erg gevaarlijke finale. "Op de smalle baan was het al heel nerveus en in het slot was het zeer gevaarlijk. Ik reed naast Marcel (Kittel) toen hij viel. Maar ik moest gewoon volgen en vooraan blijven."

Tijdrit tegemoet

Gilbert kan met een comfortabele voorsprong van 50" de tijdrit van vanmiddag aanvatten. Hij kijkt de chronoproef dan ook met vertrouwen tegemoet en kan de eindzege al ruiken. "Ik ga alles geven en dan zullen we wel zien wat het wordt", besluit Gilbert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties