Karl Vannieuwkerke opent aanval op wereldkampioen Sagan: "Ik wik en weeg mijn woorden niet, die actie was crapuleus"
Redactie
| 38 reacties
Karl Vannieuwkerke opent aanval op wereldkampioen Sagan: "Ik wik en weeg mijn woorden niet, die actie was crapuleus"

Peter Sagan is in geen tijd uitgegroeid tot een van de populairste renners van het wielerpeloton. Met een actie op de Kemmelberg afgelopen zondag liet de wereldkampioen zich echter niet van zijn beste kant zien.

Bij de beklimming van de Kemmel in Gent-Wevelgem deelde Sagan een fikse por uit aan Maxime Vantomme om ruimte te vinden om op te schuiven. "Ik vrees dat ik een aanval zal moeten lanceren op de wereldkampioen", haalde Karl Vannieuwkerke de actie aan in Extra Time Koers.

"Sagan kwakte Vantomme bijna het decor in. Dat was een crapuleuze actie. Ik zal mijn woorden niet wikken en wegen voor een wereldkampioen, maar dit doe je niet op een fiets op de Kemmelberg. Vantomme rijdt er op zijn plek, Sagan zoekt een gaatje en doet dan een bodycheck zoals in het ijshockey."

Vaker bij kleine ploegen

Vannieuwkerke nam ook contact op met de renner van Veranclassic. "Maxime Vantomme zei dat hij zoiets bij Katjoesja (zijn gewezen werkgever, red.) niet meegemaakt zou hebben. Bij een kleine ploeg heeft hij dat vaker voor. Respect is ook een basiswaarde in het peloton", aldus de TV-presentator/commentator.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties