Lotto Soudal als underdog en met één kopman naar de Ronde: "Drie renners steken er momenteel bovenuit"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

Herman Frison ziet met Van Avermaet, Sagan en Gilbert drie topfavorieten voor winst in de Ronde

Lotto Soudal als underdog en met één kopman naar de Ronde: "Drie renners steken er momenteel bovenuit"

Lotto Soudal kan de toch wel mindere prestaties van het voorjaar komende zondag goedmaken in de Ronde van Vlaanderen. "We voelen geen extra druk", aldus ploegleider Herman Frison.

De renners van Lotto Soudal zijn het nieuwe parcours al gaan verkennen. "De verkenning is heel goed verlopen", doet Frison zijn verhaal. "We hebben de lus rond Geraardsbergen verkend, die nieuw is deze editie. De finale is dezelfde gebleven, maar toch is het goed voor de renners dat ze vandaag nog eens over de hellingen en kasseien zijn gereden."

"Op papier konden we geen beter team samenstellen voor de Ronde. Het is werkelijk een droom om met al deze renners aan de start te staan. Het is waar dat we al betere tijden hebben gekend dan de voorbije weken, maar extra druk voelen we daardoor niet. Ik ben ervan overtuigd dat Tiesj zondag een goede koers zal rijden als hij gespaard blijft van pech."

"Ik ben ervan overtuigd dat Tiesj zondag een goede koers zal rijden als hij gespaard blijft van pech"

Maar er zijn volgens Frison drie topfavorieten voor zondag. "Drie renners steken er momenteel bovenuit: Gilbert, Sagan en Van Avermaet. Onder hen staat een grote groep renners die in goede vorm verkeren en Tiesj is daar één van. Hij kan zondag zeker een mooi resultaat neerzetten. Wij gaan uit van onze eigen sterkte", klinkt het.

"We kunnen niet enkel rekenen op Tiesj, maar hebben verschillende renners in de ploeg die ver kunnen geraken, het is aan hen om de kansen te grijpen die zich aandienen. Niet iedereen moet wachten tot de laatste beklimming van de Paterberg, er zijn veel renners in het peloton die al vroeger in het offensief moeten trekken", besluit de ploegleider.

De voorselectie van Lotto Soudal voor de Ronde: Tiesj Benoot, Jasper De Buyst, Jens Debusschere, Tony Gallopin, André Greipel, Nikolas Maes, Jürgen Roelandts, Marcel Sieberg en Jelle Wallays

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties