Lotto Soudal-kopman Tiesj Benoot spreekt zich uit over 'Vlaanderens Mooiste'
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Tiesj Benoot droomt van winst in de Ronde van Vlaanderen

Lotto Soudal-kopman Tiesj Benoot spreekt zich uit over 'Vlaanderens Mooiste'

Tiesj Benoot is de aangeduide kopman bij Lotto Soudal voor de Ronde van Vlaanderen. De 23-jarige Oost-Vlaming is tevreden over zijn huidige conditie, maar kende wel al had pech dit voorjaar.

Zondag winnen blijft het ultieme doel voor Benoot. "Sinds mijn eerste jaar bij de profs is de Ronde van Vlaanderen het hoofddoel van het voorjaar voor mij", opent hij bij zijn team. "Uiteraard had ik graag vooraf al een topresultaat behaald, maar over mijn conditie kan ik niet anders dan tevreden zijn. Indien ik gespaard was gebleven van pech had ik telkens mee kunnen doen voor de ereplaatsen."

Ploegleider Herman Frison heeft Benoot aangeduid als kopman, maar er zijn volgens Benoot zelf nog andere troeven. "Ik ben niet de absolute kopman binnen de ploeg, we hebben verschillende ijzers in het vuur. Tony Gallopin kwam jammer genoeg ten val in de E3, maar ook hij was sterk vorige week. Als Tony volledig hersteld is, kan ook hij zondag ver komen."

Geen druk

"Onze ploeg is sterk in de breedte en ik voel zeker geen druk. Ik wil zondag de finale rijden en een dichte ereplaats veroveren. Het is moeilijk om er een exact resultaat op te plakken. Gilbert, Sagan en Van Avermaet zijn de sterkste renners op het ogenblik, met Sagan die de absolute topfavoriet is voor zondag. Na deze drie ligt het open, maar ik hoop op een aanvallende koers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties