Ook veldrijder Mathieu van der Poel heeft duidelijke mening over incident met Sagan en Terpstra
Redactie
| 6 reacties

Mathieu van der Poel weet dat gefrustreerde Peter Sagan in de fout ging in Gent-Wevelgem

Ook veldrijder Mathieu van der Poel heeft duidelijke mening over incident met Sagan en Terpstra

Mathieu van der Poel was in Extra Time Koers een opvallende gast. De Nederlandse kampioen veldrijden kwam er bij Ruben Van Gucht over de meest recente gebeurtenissen in de koers spreken. Ook het akkefietje tussen Peter Sagan en Niki Terpstra kwam aan bod.

Beide renners kregen het met elkaar aan de stok nadat Greg Van Avermaet en Jens Keukeleire op hun dode gemakje waren weggereden. "Sagan en Terpstra blijven gewoon zitten. Straf, want Van Avermaet en Keukeleire hebben volgens mij niet eens door dat ze wegrijden", aldus Mathieu van der Poel.

"Sagan wil die koers toch winnen en als je Van Avermaet dan zo laat wegrijden... Hij was toch de grootste favoriet. Achteraf beseft hij dat hij in de fout was gegaan omdat hij zich druk begon te maken. Hij begon dan handgebaren te maken. Voor mij is dat een teken dat een renner gefrustreerd raakt, hij weet dat hij zelf in de fout ging", is van der Poel duidelijk.

"In mijn ogen maakten ze zich toch een beetje belachelijk"

Beide renners gaan dus in de fout volgens van der Poel. "Zelfs als je niet wil meedraaien, pak je toch gewoon het wiel van je voorganger. Ze zijn daarna beginnen rijden, maar ze kwamen niets dichter. In mijn ogen maakten ze zich toch een beetje belachelijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties