Pechvogel van dinsdag mag dan toch zegevieren, eindzege van Gilbert niet meer in gevaar
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Leiderstrui van Philippe Gilbert komt niet meer in gevaar in afsluitende tijdrit in Driedaagse De Panne-Koksijde

Pechvogel van dinsdag mag dan toch zegevieren, eindzege van Gilbert niet meer in gevaar

De eindzege van Philippe Gilbert in de Driedaagse De Panne-Koksijde is niet meer in gevaar gekomen. De afsluitende chronoproef ging naar specialist Luke Durbridge, die nipt Sylvain Chavanel voorbleef.

De eerste richttijd werd neergezet door onze landgenoot Olivier Pardini, maar dat was nog lang voor de echte toppers in actie kwamen. Daarna kwam er een nieuwe toptijd voor Peter Koning, maar die mocht van de hotseat af na een sterke prestatie van Marcel Kittel. Die had tevens al de ochtendrit gewonnen in Koksijde en deed maar liefst 32 seconden beter.

Maar dan kwam de Australische stoomtrein Luke Durbridge eraan. Na zijn tijdsverlies in de waaierrit van woensdag, was de nummer twee van de eerste etappe uit op een prima prestatie. Hij dook onder de sterke tijd van Kittel. Sylvain Chavanel kwam nog erg dicht bij de tijd van Durbridge, maar moest genoegen nemen met een tweede plaats.

Gilbert naar de zege

Leider Philippe Gilbert kwam als laatste aan de start, met een bonus van 50" op nummer 2 Matthias Brändle. Het was al snel duidelijk dat de eindzege niet meer in gevaar zou komen. Gilbert werd 7e in de proef tegen de klok. De eindzege was zo een feit en zo kan Gilbert met heel wat vertrouwen afzakken naar de Ronde van Vlaanderen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties