Vansummeren over zijn vroegere trainingstochtjes met Boonen: "Johan, we zitten met een stukadoor"
Redactie
| 1 reacties
Vansummeren over zijn vroegere trainingstochtjes met Boonen: "Johan, we zitten met een stukadoor"

Ondertussen is hij verdwenen uit het profpeloton als renner, maar Johan Vansummeren ging destijds vaak op trainingstocht met Tom Boonen. En dan gebeuren er natuurlijk wel eens leuke dingen.

"Ik heb doorheen mijn carrière vaak met Tom getraind", opent Vansummeren in HNB. "We trainden vooral in het begin van mijn carrière samen, want met de opkomst van de coaches in het wielrennen is training veel specifieker en individueler geworden. Blokjes trainen, dat gaat niet in groep."

Maar het duo trok vaak ook de aandacht van wielertoeristen. "In ieder geval, als we samen trainden, dan reden we vaak langs het Kanaal (Bocholt-Herentals). En daar reden we niet alleen. Het gebeurde weleens dat een liefhebber zich in het wiel zette. Dan keek Tom snel eens naar mij: Johan, we zitten met een stukadoor. Een stukadoor is een plakker, natuurlijk."

"Er zijn er weinig die lang blijven plakken zijn"

Even tijd om te versnellen als dat gebeurde. "Dan gingen we wat harder rijden. En nog wat harder. En dan nog wat harder. Er zijn er weinig die lang blijven plakken zijn. Ik mag niet meer intensief fietsen, maar ik heb Tom wel nog eens begeleid met de brommer. Dat doe ik met plezier. Dan mag Tom stukadoor spelen achter mijn wiel", besluit Vansummeren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties