Snelle Duitser John Degenkolb deelt fikse waarschuwing uit aan wereldkampioen Peter Sagan

Redactie
| 0 reacties
Snelle Duitser John Degenkolb deelt fikse waarschuwing uit aan wereldkampioen Peter Sagan

Na Parijs-Roubaix neemt Tom Boonen afscheid van het profpeloton. Doordat ook Fabian Cancellara de koers al vaarwel zei, zal het klassieke voorjaar toch wat onthoofd zijn.

“Ik ben niet zo close met Tom, al was hij altijd een inspiratiebron", opent Degenkolb in HNB. "Hij stond er altijd, anderhalf decennium lang. Hij heeft in Qatar niet één waaier gemist. Fabian en Tom waren jarenlang dé referentiepunten voor de Vlaamse klassiekers. Reed je in hun buurt, dan was het oké. Het is heel belangrijk om dat soort vakmanschap te verwerven."

Sagan en Van Avermaet

Wie zijn voor de snelle Duitser dan de nieuwe mannen? "Van Avermaet, Sagan, misschien ook ik. Dat is voor mij een groot doel. Ik zou superblij zijn als de anderen op een bepaald moment zo naar mij zouden kijken. Trouwens, Sagan is great, maar Greg is de man die de grootste sprong voorwaarts heeft gemaakt. Fantastisch hoe hij na de Ronde heeft teruggevochten."

Toch vindt Degenkolb dat de wereldkampioen moet oppassen. "Het gaat voor iedereen op en neer. Het is ook niet omdat Sagan vorig jaar van het ene podium naar het andere stapte, leek te winnen waar hij wilde, dat dat nog vijf jaar zo zal zijn. Ik hoop dat het nu aan mij is om weer in een positieve spiraal te belanden. Dat mag zondag al. Graag zelfs, heel graag", aldus Degenkolb.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties