Kantelpunt in de koers? "Sagan bepaalt nu zelfs wie er mee mag in een ontsnapping"

Redactie
| 12 reacties
Kantelpunt in de koers? "Sagan bepaalt nu zelfs wie er mee mag in een ontsnapping"

Bij Lotto Soudal wordt Tiesj Benoot zondag als kopman uitgespeeld in de Ronde van Vlaanderen. Maar om te winnen, wat sowieso al lastig is, zal de 23-jarige Gentenaar wel voorbij Peter Sagan moeten. Ook Marc Sergeant sprak er zich over uit.

Sagan liet samen met Greg Van Avermaet al zien wie er dé topfavoriet is voor zondag. "Voor mij was dat het beeld van Gent-Wevelgem. Van Avermaet die op de Kemmel geweldig tekeergaat, Sagan die even kijkt met een blik van 'Ach ja, ik was vergeten dat die kon demarreren', om er dan vervolgens quasi moeiteloos rap naartoe te rijden", zegt Marc Sergeant.

"En intussen zie je Jens (Debusschere) op de achtergrond van links naar rechts op zijn fiets schudden en meter per meter prijsgeven. Dat zegt alles. Het zijn twee fenomenen. Sagan bepaalt nu zelfs wie er mee mag in een ontsnapping. En wie wint", is Sergeant duidelijk in HNB.

Vanmarcke in de Omloop

Als voorbeeld gebruikt Sergeant de Omloop Het Nieuwsblad. "Want waarom wint Vanmarcke de Omloop niet? Ik denk: omdat hij een paar keer te veel paste in de ontsnapping, waardoor een geïrriteerde Sagan Vanmarcke in de laatste bocht meenam naar de buitenkant en Van Avermaet de spurt kon winnen. Dat was ook al van: 'Gij flikt ons, dan zal ik u hebben'."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties