Lefevere messcherp voor één van zijn renners: "Achteraf moet hij niet aan de klaagmuur gaan staan"

Redactie
| 28 reacties
Lefevere messcherp voor één van zijn renners: "Achteraf moet hij niet aan de klaagmuur gaan staan"

Het sterkste blok is morgen waarschijnlijk te vinden bij Quick-Step Floors, de ploeg van Patrick Lefevere. "Wij hebben de sleutel van de koers in handen", klinkt het.

Lefevere weet dat zijn ploeg in de breedte erg sterk is. "Dit is mijn sterkste ploeg voor de Ronde sinds 2006", opent Lefevere in HNB. "Wij hebben de sleutel van de koers in handen. Het is aan ons om Sagan en Van Avermaet tactisch te ontwrichten. Wanneer die twee in de finale rondom hen kijken, wil ik dat ze enkel blauw zien."

Quick-Step mikt op kopmannen Gilbert en Boonen. Daarna volgt luxeknecht Yves Lampaert, gevolgd door Niki Terpstra en Zdenek Stybar. "De rangorde is veranderd. Het is aan die twee om, samen met Trentin, te bewijzen dat we ongelijk hebben."

Niet wachten

Vooral voor de Tsjech is Lefevere scherp. "Ik weet wat ik in Gent-Wevelgem heb gezien op de Kemmelberg. Je had eerst Greg en Sagan, dan Degenkolb en dan pas Matteo, Niki en Zdenek. Ik vind dat ze niet moeten wachten. Het is Stybar zijn recht om dat wel te doen, maar dan moet hij achteraf niet aan de klaagmuur gaan staan", besluit Lefevere.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties