Sergeant uit ongenoegen: "Hoe lang is het geleden dat hij nog een koers gewonnen heeft?"

Redactie
| 9 reacties
Sergeant uit ongenoegen: "Hoe lang is het geleden dat hij nog een koers gewonnen heeft?"

Het voorjaar van Lotto Soudal is nog niet wat ploegmanager Marc Sergeant ervan verwacht had. De twee echte kopmannen kenden pech, terwijl het ook alweer niet lukt bij schaduwkopman Jürgen Roelandts.

"Voor onze twee beste renners op dit moment, Benoot en Gallopin, zat het de voorbije weken niet mee", legt Sergeant uit in HNB. "De ene valt, de andere rijdt lek op het slechtste moment. Waarna je direct uitkomt bij dat andere duo: Debusschere en Roelandts. En die komen er voorlopig niet aan te pas. Het was pijnlijk om zien hoe ze op de Kemmel niet meekonden."

Als kopman ging het al moeilijker bij Roelandts. Tegenwoordig staat de Vlaams-Brabander een trapje lager en toch lukt het nog niet. "Terwijl je net zou denken dat dat hem veel beter ligt", aldus de ploegmanager. "Maar inderdaad: hoe lang is het geleden dat hij nog een koers gewonnen heeft? In 2013 een rit in de Ronde van de Middellandse Zee en in 2015 een koers in Roeselare."

"Ergens blijf je toch denken dat het er op een dag gaat uitkomen"

"Dat is te weinig. Is dat een mentale kwestie? Een fysieke? Ik weet het ook niet. Het rare is: ergens blijf je toch denken dat het er op een dag gaat uitkomen. Ook jullie. Zelfs voor de grote wedstrijden krijgt hij vaak nog een sterretje. We staan niet alleen met dat geloof.”

Maar Sergeant steekt ook niet onder stoelen of banken dat Roelandts een nuttige renner is. "Jürgen heeft ook kwaliteiten. Veel sprinters dromen van zo'n man in hun buurt. Greipel zegt dat letterlijk: Jürgen is de enige die ik blindelings durf te volgen. Dat moet je ook willen zien", besluit Sergeant.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties