Boonen niet ontevreden over laatste Ronde: "Ik wist toen al dat het voorbij was"

Redactie
| 29 reacties
Boonen niet ontevreden over laatste Ronde: "Ik wist toen al dat het voorbij was"

Een goedlachse Tom Boonen kwam na zijn allerlaatste Ronde de studio van Sporza binnen. Ondanks alle pech die hij kende, Boonen moest twee keer van fiets wisselen, stond er toch een smile op zijn gezicht.

Boonen kwam trouwens met een worst binnen. Er kwam meteen gelach van studiogasten Eddy Planckaert en Sven Nys. "De beste voorbereiding op Roubaix na een Ronde", lachte Planckaert. Maar het plannetje van Quick-Step Floors loonde. "Ik had verwacht dat Sky daar vol ging gaan", doet Boonen zijn verhaal. "Dat gebeurde niet, maar we zaten daar wel."

"Ik heb teken gedaan naar 'Phil'. Ik heb een goed tempo gereden en toen kwamen we voorop met een mooie groep. Vlak voor de tweede keer Kwaremont zei Phil dat hij héél goed was. Ik had gezegd dat hij moest proberen om door te rijden. Als je één en drie kunt finishen na zo'n demonstratie, dan mag je niet ontevreden zijn. Phil was heel sterk."

Kettingproblemen

Boonen reed zelf een sterke koers, maar kende problemen met zijn fiets. "Ik schakelde van mijn 53 naar 42, maar mijn ketting bleef steken. Toen ik mijn andere fiets gebruikte, gebeurde net hetzelfde. Ik wist al dat het toen voorbij was. Als je op dat moment iets voor hebt, weet je dat het gedaan is, hé. Ik was goed, maar ik reed altijd in de verdediging", is de conclusie van Boonen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties