Ontroerde Gilbert na fenomenale zege: "Nu heb ik er toch al drie van de vijf"

Redactie
| 8 reacties
Ontroerde Gilbert na fenomenale zege: "Nu heb ik er toch al drie van de vijf"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Philippe Gilbert heeft met de Ronde van Vlaanderen één van de mooiste overwinningen uit zijn carrière beet. Na een solo van meer dan 50 kilometer mocht Gilbert de handen in de lucht steken in Oudenaarde.

Gilbert ging er op de tweede beklimming van de Oude Kwaremont al vroeg vandoor. "We gingen weg op de Muur. We reden een stevig tempo en dan nam Tom over", legt Gilbert uit voor de camera's van Sporza. "We besloten om direct door te rijden. Trentin en Terpstra waren ook mee in onze groep, dus er is niet gewijfeld."

"We hadden gezegd om vol te gaan op de Kwaremont. Ik ging op kop en na enkele tientallen meters keek ik en zag ik dat ik alleen was. Ik ben gewoon doorgereden", aldus de Waal. "Dit is iets heel speciaal. De Ronde in deze kampioenentrui rijden én winnen."

Net als Criquelion

"Iedereen supporterde vandaag voor mij. De laatste Waal die hier won, was Claude Criquelion. Dat is al meer dan 30 jaar geleden. Hier komen heel wat emoties van los", aldus een ontroerde Gilbert.

Momenteel heeft de renner van Quick-Step Floors drie monumenten op zijn palmares staan. "Het was als kleine jongen een droom om alle Monumenten te winnen. Nu heb ik er toch drie van de vijf. Ik was ook al dichtbij in Sanremo, maar mijn carrière is nog niet gedaan", is hij ambitieus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties