Sagan voor indrukwekkend huzarenstukje, Gilbert en Van Avermaet dromen van eeuwige roem

Redactie
| 12 reacties
Sagan voor indrukwekkend huzarenstukje, Gilbert en Van Avermaet dromen van eeuwige roem

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Ronde van Vlaanderen is altijd de hoogmis van het Vlaamse koersgebeuren. De editie van dit jaar start voor het eerst in Antwerpen en leidt ons opnieuw over de Muur van Geraardsbergen. Twee namen zijn favoriet om de handen in de lucht te gooien. Of toch drie?

De mythische Muur van Geraardsbergen mag dan terug in het parcours opgenomen zijn, maar daar zal de koers niet gewonnen worden. Al is de kans best groot dat de Muur, die op een kleine 100 kilometer van de finish ligt, de koers helemaal zal openbreken. Zeker omdat er in het voorjaar heel aanvallend en attractief gekoerst wordt.

De echte scherprechters zullen ongetwijfeld (de laatste beklimming) van de Oude Kwaremont en de Paterberg worden. Is het daar waar Peter Sagan, Greg Van Avermaet of Philippe Gilbert hun duivels zullen ontbinden? De drie worden gezien als de grote favorieten voor winst in de 101e editie van de Ronde van Vlaanderen.

Van Avermaet heeft na zijn triomf in de E3 Prijs Harelbeke en Gent-Wevelgem het hoogste aantal sterren gekregen van onze redactie, gevolgd door de tweevoudige wereldkampioen en Gilbert. Sagan kan dan weer de eerste renner worden die de Ronde twee keer op rij wint in de regenboogtrui.

En Gilbert? Die toont de laatste weken dat hij bij Quick-Step Floors zijn koersplezier opnieuw heeft gevonden. Het was al enkele jaren geleden dat de Waal nog mocht starten in Vlaanderens Mooiste - dankzij zijn vorige ploeg BMC - maar in de afgelopen klassiekers en de Driedaagse De Panne-Koksijde bewees Gilbert klaar te zijn.

Maar bij Quick-Step hebben ze meerdere ijzers in het vuur, met Tom Boonen bijvoorbeeld. Of wat dacht u van outsiders als Niki Terpstra, Matteo Trentin, Zdenek Stybar en Yves Lampaert? Anticiperen zal wel het codewoord worden om Sagan en Van Avermaet tegen te houden. De koers zal hard gemaakt moeten worden door de renners van Patrick Lefevere.

John Degenkolb is een kanshebber als er met een klein groepje naar de streep wordt gegaan, net zoals Alexander Kristoff. Die lijkt wel ver weg te zijn van zijn vorm van twee jaar geleden, ondanks de ritzege in de Driedaagse. Sep Vanmarcke moet het, dankzij zijn ribblessure en ziekte, met één ster doen.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat de West-Vlaming een rol van betekenis zal spelen door de pech van de voorbije weken. Oliver Naesen is dan mogelijk weer de verrassing. Bij Lotto Soudal tenslotte kreeg Tiesj Benoot geen ster. Maar als het meezit, is hij de man die het voorjaar een beetje kleur zal moeten geven voor de troepen van Marc Sergeant.

De favorieten van de redactie van Wielerkrant.be:

**** Van Avermaet
*** Sagan en Gilbert
** Degenkolb, Boonen en Terpstra
* Kristoff, Naesen, Vanmarcke en Lampaert

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties