Tom Boonen legt tactisch plannetje uit voor zijn allerlaatste 'Vlaanderens Mooiste'

Redactie
| 26 reacties
Tom Boonen legt tactisch plannetje uit voor zijn allerlaatste 'Vlaanderens Mooiste'

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Boonen rijdt vandaag zijn allerlaatste Ronde van Vlaanderen. Topfavoriet is hij niet, daarvoor zijn er drie anders renners wellicht te sterk. Al denkt Boonen wel een rol van betekenis te spelen.

Ook Boonen weet dat Sagan, Van Avermaet en zijn ploegmaat Gilbert de grote favorieten zijn. "Woensdag voelde ik me erg goed en de laatste weken is de vorm steeds beter geworden", opent Boonen bij Sporza. "Ik ben dit jaar nog geen enkele keer vol doorgegaan. Ik heb altijd op de tweede rij gereden, dus ik weet het niet goed wat ik waard ben."

Niet wachten

Al zal de ervaren renner van Quick-Step Floors niet wachten tot de laatste keer Kwaremont en Paterberg. "Maar ik ben zeker niet de man die mijn zal sparen tot Greg of Peter zijn duivels ontbindt in de finale. Daar hebben we Philippe (Gilbert) voor. Ik ga proberen om iets ervoor weg te zijn."

"Dat de beste niet altijd wint? Als de beste altijd wint, zou koers heel saai zijn. De Ronde is altijd heel onvoorspelbaar. In de Ronde moet je op je ploegmaats kunnen rekenen. Er zijn zoveel factoren waar je rekening mee moet houden", aldus Boonen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties