'Dader' val Sagan, Van Avermaet en Naesen terecht: "Voel me niet schuldig"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 34 reacties
'Dader' val Sagan, Van Avermaet en Naesen terecht: "Voel me niet schuldig"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het werd hét gespreksonderwerp na de Ronde van Vlaanderen: wat als Sagan, Van Avermaet en Naesen níét tegen de vlakte gingen? Zouden ze Gilbert nog gegrepen hebben? Wellicht wel.

De oorzaak bleek een jas te zijn die over de omheining hing. De eigenaar blijkt een Nederlander te zijn. Hij was zich eerst van geen kwaad bewust. "Er gingen wel wat Belgen flink tekeer tegen ons, maar die hadden ook behoorlijk wat drank op", aldus Bas Waaijer aan AD.

"Mijn jas was wel zoek, ik kreeg hem later terug van de schoonmaakploeg." Pas later begon het te dagen. “Op de terugweg hoorden we op de radio: ‘Hoe zou het zijn met het meest beruchte jasje van Vlaanderen?’ Mijn vrouw en ik keken elkaar verschrikt aan.”

Beloning

“Ik vind het heel vervelend, maar voel me niet schuldig”, aldus Waaijer. “Ik kon er niets aan doen. Bovendien: er hingen zoveel jassen over het hek. Het had ook bij andere toeschouwers kunnen gebeuren.” Gilbert koos het gootje aan de andere kant van de weg en ontweek zo het 'gevaar'.

De Nederlander kon wel al zijn excuses aanbieden. Hij reed immers ooit nog in de ploeg bij Bodnar. Van de PR-man van Sagan kreeg hij te horen dat de Wereldkampioen misschien wel nog een grappig slot aan het hele voorval wil breien. “Wellicht zou Sagan zijn regenboogtrui kunnen ruilen tegen mijn jasje."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties