Genadeloze Kittel wint vijfde Scheldeprijs
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 14 reacties
Genadeloze Kittel wint vijfde Scheldeprijs
Foto: © photonews

De Scheldeprijs, oftewel het officieuze wereldkampioenschap voor de sprinters, is gewonnen door na een ontregelde spurt.

Tom Boonen kreeg in Mol amper tijd om van zijn laatste start op Belgische bodem te genieten. Er werd immers meteen gewrongen om in de vroege vlucht te zitten. Geraakten er uiteindelijk in: Ligthart, Mathis, Prémont, Stassen, Steels, Veuchelen en Zhupa.

Ligthart en die laatste waren de sterkste voorin, maar zij konden zoals verwacht niet uit de greep van het peloton blijven. Daarin menden onder anderen Oliver Naesen en Baptiste Planckaert. Een koninklijke sprint moet dus beslissen.

Tom Boonen reed aan kop van het peloton de laatste zes kilometer van zijn laatste Belgische koers in. Arnaud Démare waaide er toen al uit. Hij wil geen risico nemen met Parijs-Roubaix in het vooruitzicht. Dat bleek geen overbodige luxe.

Valpartij

De sprint werd ontregeld door een massale valpartij. De trein van Dimension Data ging praktisch volledig tegen de vlakte. Greipel ontsnapte net, maar werd opgehouden. Hij moest door de auto's terugkeren. Voor Lotto-Soudal loopt het echt niet goed dit voorjaar.

Bij Quick-Step loopt het wél van een leien dakje. Na de zege van Gilbert in de Ronde van Vlaanderen, won Kittel de uitgedunde sprint met overschot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France
20/07/2021 - 24/07/2021 Ronde van Wallonië

Nieuwste reacties