Museeuw is zeker: "Mét Gilbert had Boonen meer kans"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 23 reacties
Museeuw is zeker: "Mét Gilbert had Boonen meer kans"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er stond al een tijdje een vraagteken naast de naam van Philippe Gilbert voor Parijs-Roubaix. Na de triomf in de Ronde van Vlaanderen werd in onderling overleg beslist dat hij niet zal rijden.

Hij reed de koers nog maar één keer en vindt dat hij te weinig terreinkennis heeft. "Gilbert had Boonen gewoon moeten volgen. Die heeft genoeg ervaring", aldus Johan Museeuw bij Sporza. "Je wint makkelijker met een groot kampioen naast je."

"Voor Boonen was het makkelijker geweest om te winnen mét Gilbert in de ploeg. Boonen reed in de Ronde in dienst van Gilbert en die laatste is dat niet vergeten. Hij zou zich dubbel geplooid hebben voor Boonen in Roubaix."

Begrijp dat ze kiezen voor iemand die zich helemaal wegcijfert

-Johan Museeuw

"Het is de voorbije weken duidelijk geworden dat Gilbert gemaakt is voor deze koersen. Hij is misschien niet dé grote kasseispecialist, maar hij rijdt wel heel snel over kasseien. In deze vorm kon hij winnen", ging Museeuw verder.

"Maar ik begrijp anderzijds ook dat ze alles op Boonen zetten, dat is terecht. Iemand met de conditie van Gilbert zou de ploegtactiek wel eens kunnen doorbreken. Dan begrijp ik dat ze liever iemand kiezen die zich helemaal wegcijfert."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties